Гімнастика для очей

При роботі з освітленням необхідно використовувати лампи з довжиною хвилі близько 753 нМ. Гімнастику необхідно проводити 5-7 разів на день. Оскільки зорова система знаходиться в постійній напрузі, завдяки великій кількості інформації, яку їй доводиться переробляти щодня, гімнастика для очей повинна починатися саме з відпочинку очних м’язів.

Пальмінг – найкращий відпочинок для ваших очей

Виконувати дану вправу краще сидячи прямо, повністю розслабивши всі групи м’язів. Долонями рук прикрийте очі, долоню правої руки, розташувавши по центру правого ока, а лівою рукою таким же способом закрийте ліве око. Руки тримайте якомога м’якше, не натискаючи на очні яблука, але в той же час, виключивши утворення щілин між пальцями, через які може проникнути денне світло. Закрийте очі, дихайте рівно і спокійно, повністю розслабте своє тіло і помрійте про щось приємне, що приносить вам задоволення.

Комплекс вправ для поліпшення зору

Дана гімнастика для очей добре тренує зорові м’язи, покращує кровообіг в області очей, а так само знімає втому і надмірну напругу зорового апарату.

Вправа 1. Подивіться двома очима одночасно на основи брів, затримайте погляд в такому положенні (1-2 секунди), глибоко і повільно вдихаючи при цьому. На видиху поверніть очі в нормальне положення і прикрийте повіки, повністю розслабляючись. Виконуючи таку вправу, щодня поступово збільшуйте час затримки погляду на основи брів, до декількох хвилин (досягти такого результату можна за півроку).

Варіант 1.

Вправа 2. На вдиху затримайте погляд на кінчику носа. На видиху поверніться у вихідне положення і дайте очам відпочити, прикривши їх повіками і повністю розслабившись.

Варіант 2

Вправа 3. Вдихаючи, поверніть обидва ока в праву сторону, видихаючи, поверніть погляд у центр, далі повторіть весь цикл в ліву сторону. Після закінчення вправи прикрийте очі і повністю розслабтеся. Виконувати вправу необхідно без особливих зусиль, не напружуйте очі занадто сильно при повороті і поступово збільшуйте кількість підходів. Через 15-20 днів можна виконувати дану вправу в три підходи.

Варіант 3

Вправа 4. Вдихаючи, постарайтеся побачити очима кінчик правої брови, на видиху поверніть погляд у центральне положення. При наступному вдиху постарайтеся побачити очима мочку лівого вуха і знову поверніться в центральне положення на видиху. Виконуйте вправу в один підхід, поступово збільшуючи навантаження, і через 15-20 днів збільште кількість підходів до трьох. Після виконання вправи розслабте зоровий апарат, прикривши очі повіками. Повторити вправи, почавши з лівого верхнього кута.

Варіант 4

Вправа 5. На вдиху подивіться вниз, а потім почніть повільно повертати погляд за годинниковою стрілкою, зупиніться у верхній центральній частині і, видихаючи, продовжуйте рух вниз до початкового положення. Повторіть вправу в протилежну сторону. За 15-20 днів доведіть кількість підходів до трьох. Виконуйте вправу плавно і не зупиняйтеся між підходами Повторіть попередню вправу в протилежну сторону.

Варіант 5

Залишити комантар